Sommartankar på vinterns tröskel

På något sätt har lugnet lagt sig över Tuggeliet. Ute har också kylan lagt sig över landskapet som från grått blivit lysande vitt. Vi kastar oss ut så fort solen lyser och dricker så mycket c-vitamin vi kan komma åt. Annars går livet på gården sin gilla gång så här års. Djuren tuggar hö och solar sig också så fort chansen kommer.

Vi planerar och tänker så det knakar i takt med husets knakande temperaturskiftningar. (Det är kallt på golvet, det har visat sig att trossbottnen rasat under köksgolvet på norrsidan. Inget att göra åt nu tänker vi och letar trasmattor. Helst i ull.)

tagetes

Jag sitter redan nu och planerar kommande växtsäsong som helst ska bli lite mer i sin ordning än den senaste. Jag funderar på en grönsaksodling med en 8-årig växtföljd, som innebär att man inte har samma sorts gröda på samma ställe fören 7 år senare, som i sin tur hindrar grödorna från en massa sjukdomar som orsakas av att en växt växer för länge på samma ställe. Men det är lite pyssligt, främst för att man oftast inte vill ha lika mycket av allt man odlar.

En vision om hur gården skulle kunna se ut om några år

En vision om hur gården skulle kunna se ut om några år

Kanske plöja ett grönsaksland innan det tjälas?

Julhyacinten har vaknat

4 reaktion på “Sommartankar på vinterns tröskel

  1. Britta Thorén

    Spännande, hoppas att jag kan hänga med en hel 8 års period och se hur det går. Lycka till! Vi ses ju snart på Bygde……

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *