Getterna tar fönstervägen

I höstas hade vi stora funderingar på hur vi skulle bygga om i fjöset för getterna, så de skulle ha möjlighet att gå ut och in som de vill vintertid. Det finns tre utgångar från fjöset, en tar vi som oftast själva, en som för tillfället är blockerad då en utbyggnad från ladan rasat samman, och en som vi tänkte skulle få bli getutgång. Men för det skulle vi behöva bygga ut den boxdelen som getterna är i, dessutom kändes det synd att ta bort den ingången då den är lättast att ta sig in genom med skottkärra mm.

Det finns ett fönster i getboxen, och vi beslutade oss för att det kanske ändå var bäst att använda det, alltså riva väggen under och in med en dörr i stället. Lite besvärligt att riva tegelväggen men besvärligheter har ju inte hindrat oss förr.

Men så fick vi besök, som vi delgav dessa tankar för, då skämtar hon om att getterna kan väl hoppa ut genom fönstret. Jag vänder mig mot henne och undrar hur i hela friden det kommer sig att vi inte kommit på det själva. Det är ju briljant, såklart. Getter älskar att hoppa, och klättra. Tack för den idén Anna!

gettrapp-3

Sagt och gjort. Fönstret (som i alla fall bara bestod av en gammal plastskiva) åkte ut, in med en pall och var så goda…!

gettrapp

Ute ställde vi en gammal trapp som vi hittat på gården, på med nya brädor bara. (Samma trapp som hönsen hade sina sittpinnar på sin första tid på Tuggeliet).

Men getter är ju som getter är, och snart fick vi se vad som lockade dem mest.

gettrapp-2

Juldekorationen av gran, såklart.

Sen tog det inte lång tid innan flocken sprang omkring på andra sidan boxväggen, inne i fjöset. Det var ju inte svårt för dem att klättra ut där.

Så vi fick helt enkelt bygga till lite extra, gran kan dom föresten äta ute.

byggatill

Snart är också luckan på plats. Under nätterna får den vara stängd och getterna inne.

9 reaktion på “Getterna tar fönstervägen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *