Det var en gång en gård full av skräp

Som så många gamla gårdar runt om i landet var denna gården full av bråte när vi flyttade hit. Minnen från tider då man inte slängde någonting för att det kanske skulle komma till användning, och det man trots allt slängde, slängdes utanför dörren på huset. Eller i bästa fall i en hög lite avsides av huset. Bodde man vid havet eller en sjö hade man det ”perfekta” stället att dumpa prylar på.

sopor-7

Ganska långt ifrån den synen vi har på sopor idag, då man slänger allt som är lite naggat i i kanten eller som finns i någon snyggare variant i affären. Men när man slänger, sorterar man och åker med det på rätt plats.

Vi har med tiden blivit stammisar på återvinningscentralen

Vi har med tiden blivit stammisar på återvinningscentralen.

Vi har helt enkelt slängt massor, och fler turer kommer det bli. Den som spar, han har ibland lite för mycket av det goda.

 • sopor-3
 • sopor-6

Det senaste vi slängde, har under året som gått orsakat en hel del kommentarer, så det är liksom i sin ordning att visa att dagen tillslut kom, då skrotbilen fick åka till sin bilskrot. Det var inte helt lätt att dra upp bilen då den saknade framdäck på ena sidan och det andra satt helt snett. Så det fick bändas och trixas med spett och plank. Det var som att bilen in i det sista kämpade för sin plats på Tuggeliet.

skrotbil
skrotbil-2

Men det gick tillslut, så tack och hej lilla bil!

Ibland har det varit både jobbigt och lite äckligt att hantera allt skräp. Men oftast är det kul, och det är en härlig känsla när vi fått iväg ett lass.

En rolig sysselsättning en vacker försommarkväll

En rolig sysselsättning en vacker försommarkväll

4 reaktion på “Det var en gång en gård full av skräp

 1. Ulf Ström

  Är inte det Kenneth och Ylvas gamla bil sen Linköpingstiden, kanske lite gulare men.
  Hälsa dem så mycket. Jag gillar er sida, känner igen mycket sen 70-talet, inte bare bilen.
  Ulf Ström

  Svara
  1. Linnea Inläggsförfattare

   Haha, ja det kanske man skulle kunna tro att det är deras gamla bil! De hälsar så mycket tillbaka. Jag har minnebilder hur jag har sprungit omkring i er trädgård utanför Linköping, jag minns den som väldigt härlig! Vi pratar om er ibland, mamma Ylva har berättar hur Nancy inspirerade henne i trädgårdsodling, och mamma har ju inspirerat mig väldigt mycket, så allt hänger väl ihop. Apropå 70-tal, hörde jag nyligen om att det är en ny grön våg som kommer farandes, med utflyttare till torp som Tuggeliet, så vi hör väl till dem kan jag tänka. 🙂 Kul att du hittat till bloggen och gillar den!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *